Princa Harryja v vojski mučijo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Princa Harryja pripravljajo na misijo v Afganistanu. Njegov trening ni za ljudi z lahkimi živci.
Oglej si celoten članek

Da bi ga čim bolje pripravili na razmere v tej državi, mladega modrokrvneža naravnost mučijo. Najhujše so priprave na možno ugrabitev. Natančno so mu predstavili vse mogoče scenarije, ki ga lahko doletijo, če pade v roke talibanom. Med drugim je bil Harry, izurjeni vojaški pilot, dalj časa izpostavljen nemogočemu hrupu, ves čas so ga nadirali in mu odtegovali spanec. "Pripravlja se na ujetništvo in mučenje. Gre za zelo realen trening. Če bo moral nekje zasilno pristati, je preživetje odvisno le od njega. V teh vajah je dobil majhen vpogled v to, kar ga v primeru ugrabitve čaka," je izdal prinčev prijatelj.

Znano je, da si Harry želi v Afganistan. Nekoč je celo zagrozil, da bo zapustil vojsko, če ga ne bodo poslali na misijo. V Afganistanu je sicer že bil decembra 2007. Dva meseca se je boril skupaj s svojimi sošolci z vojaške akademije. Med drugim naj bi sodeloval pri treh zelo pomembnih zračnih akcijah – pri tem naj bi umrlo 30 skrajnežev. Ko se je razvedelo, da je princ v Afganistanu, so ga takoj odpeljali domov. Njegovo nadaljnje bivanje bi namreč še dodatno ogrozilo življenje britanskih vojakov v Afganistanu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:18 1. Februar 2012.

    kaj pa: mu vrtijo govore preViranta ali gnoja Janše?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.