Princesini starši ne smejo na kronanje

Foto: EPA
Foto: EPA
Ob princesi Maximi ne bo staršev, ko bo postala kraljica.
Oglej si celoten članek

30. aprila bo soprog princese Maxime, Willem-Alexander, postal kralj Nizozemske, ona pa kraljica. Ob njej pa na ta dan ne bo njenih staršev.

Njen oče Jorge Zorreguieta je bil namreč član argentinske vojaške hunte. Princesa se boji, da bi njegova prisotnost na slavnostni dogodek metala slabo luč, zato se je odločila, da svojih roditeljev ne povabi. Kot poročajo, to zanjo ni bila lahka odločitev. Svetlolaska, ki je na Nizozemske celo bolj priljubljena od moža, se je morala svojemu očetu namreč odpovedati tudi na dan poroke.

Kot je znano je kraljica Beatrix ta teden sporočila, da je čas, da prestol odstopi mlajši generaciji. Insajderji pravijo, da se bo kraljica v prihodnosti posvetila svojemu sinu Frisu, ki je že eno leto v komi.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:50 30. April 2013.

    Kaj pa abolicija in s tem sprava za vse..<br />saj smo ja civilizovani...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.