Princeso Mary povabili na kraljičin pogreb, nato pa povabilo preklicali

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kakšna zmeda ...
Oglej si celoten članek

Kmalu po tem, ko je dvor javno razglasil smrt kraljice Elizabete II., so začeli razpošiljati vabila na pogreb. Od monarhinje se je v ponedeljek Westminstrski opatiji poslovilo 2200 povabljencev, med njimi je bilo 500 kronanih glav, predsednikov in premierjev iz vsega sveta. 

Povabilo je dobila tudi žena danskega prestolonaslednika Frederika, princesa Mary, a to je bila napaka. Čeprav so tudi njen prihod potrdili, in to že 13. 9., so povabilo preklicali, ker sta se lahko pogreba udeležila le po dva predstavnika z drugih dvorov. V Veliko Britanijo sta tako odpotovala le kraljica Margrethe in princ Frederik, Mary pa je morala ostati doma. Britansko zunanje ministrstvo se je za nevšečnost danskemu dvoru opravičilo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.