Prisilnega zdravljenja ni

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
“Ob začetku šolskega leta pri nas poišče pomoč več žensk kot poleti – na mesec od 5 do 30 in več,” pravi Vesna Mirt Čampa iz Svetovalnice za motnje hranjenja Muza.
Oglej si celoten članek

Več mesecev čakanja

Pomembno je, da se človek za zdravljenje motenj hranjenja odloči sam, poudarjajo strokovnjaki. Prisilnega zdravljenja pri nas, razen če je ogroženo življenje, ni. Prostovoljna hospitalizacija za starejše od 17 let je možna na enoti za zdravljenje motenj hranjenja na Zaloški cesti v Ljubljani. Na zdravljenje, ki ga krije zdravstveno zavarovanje, je treba čakati več mesecev, nekateri zasebni psihiatri pa motnje hranjenja zdravijo na koncesijo.

Pomoč v svetovalnici

Pomoč poišče ena družina na teden. Programe oblikujemo individualno, strokovni del je prepleten z naravnimi metodami,” razlaga Ana Hram, vodja svetovalnice Pu. Pri dekletih se v terapijo vključijo tudi starši. “Ne gre za to, da bi iskali krivca, saj ga ni. V stiski ni samo tisti z motnjo hranjenja, ampak celotna družina,” pravi Čampa. Pri Ženski svetovalnici in svetovalnici Muza zdravijo tako individualno kot v podpornih skupinah in delavnicah, pomoč pa lahko poiščete tudi prek spleta ali telefona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.