Prisilno delo zaradi Mohamedovih karikatur

Foto: Žurnal24 Beloruske oblasti so dnevnik zaprle marca 2006 zaradi spodbujanja verskega sovra
Sodišče v Belorusiji je namestnika urednika dnevnika Sgoda obsodilo na triletno zaporno kazen s prisilnim delom, ker je v časniku objavil sporne karikature islamskega preroka Mohameda.
Oglej si celoten članek

Protest zaradi obsodbe je že izrazila Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi.

Nekdanji namestnik urednika dnevnika Sgoda iz Minska Aleksander Sdvižkov je bil spoznan za krivega, ker je objavil sporne karikature Mohameda. Beloruske oblasti so sicer dnevnik, znan po kritikah predsednika Aleksandra Lukašenka, zaprle marca 2006 zaradi spodbujanja verskega sovraštva.

V skladu z odločitvijo sodnika bo Sdvižkov začel prestajati kazen takoj po razsodbi. Sdvižkov je obsodbo sodišča označil za izmišljotino in dokaz o zatiranju svobode medijev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.