Prisluhnite Zvočni mariborski postaji

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
V Razstavnem salonu Rotovž v Mariboru bo nocoj ob 19. uri na ogled instalacija Zvočna postaja, projekt umetnikov Primoža Oberžana in Boštjana Drinovca.
Oglej si celoten članek

Projekt Zvočna postaja združuje dve avtorski instalaciji - Beatnik in Fotonski zvonovi - ki prepletata zvočne in prostorske izkušnje s svetlobnimi učinki. Avtorja z masivno kovinsko konstrukcijo, uporabo reciklažnega materiala in interaktivnim pristopom raziskujeta uporabo de-montaže in re-konstrukcije odpadkov v artefakte ter brišeta meje med inštrumenti in skulpturami v tradicionalnem smislu.

Kipar Boštjan Drinovec je diplomiral in magistriral na ALUO v Ljubljani, kjer od leta 2008 predava na Oddelku za oblikovanje. Z umetniškimi projekti ustvarja v okviru Metelkova mesta, redno se udeležuje skupinskih in samostojnih razstav doma in v tujini.

Primož Oberžan deluje na področju glasbenega ustvarjanja in raziskovanja zvoka. Kot ustanovitelj in vodja zasedbe The Stroj že več kot deset let uresničuje glasbeno vizijo z glasbenim strojem iz odpadnih materialov ter desetimi tolkalci in performerji. Zadnja leta deluje tudi kot glasbeni pedagog v tolkalski šoli Strojnica ter kot gostujoči predavatelj s področja kymatike in metamehanike.

Cena vstopnice je neznana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.