Pronicljive Lunine mene

Foto: Žurnal24 V glavnih vlogah blestita Boris Cavazza in Ivo Ban. (Foto: SNG Drama Ljubljana)
Lunine mene, dramo o dveh prijateljih, ki ju ne druži le dolgoletna privrženost in zaupnost, temveč tudi zavist in tekmovalnost, si lahko ob 20. uri ogledate v SNG Drami Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Lunine mene so najnovejše besedilo znamenitega ameriškega dramatika, igralca in režiserja Sama Sheparda. Stara prijatelja, ki nekega avgustovskega večera sedita na verandi, počasi srkata bourbon, globokoumno razpravljata, se spominjata svoje mladosti, vmes malo motovilita s puško in se nato spet vrneta k svojim iskrivim dialogom, čakata lunin mrk. Na pogled običajna situacija sčasoma začenja prehajati na spolzka tla vrednotenja medsebojnega zaupanja, prijateljstva in nekdanjih skupnih dogodivščin. Bridka, a obenem s pikrim humorjem prežeta igra je nadvse pronicljiva meditacija o starosti, izgubljanju in tudi o (ne)zanesljivosti spomina, ki ga načenjajo zametki demence, hkrati pa tudi kaplje viskija.

Cena vstopnice je 15 evrov. Skupine nad 20 oseb imajo 20 odstotkov popusta pri izvenabonmajskih cenah, za invalide na vozičkih pa je vstop prost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.