Proti prehladu z dobrim spancem

Foto: Žurnal24 Vzmetnico izberite pazljivo. (Foto: Shutterstock)
Imunski sistem lahko okrepite tudi s pravo izbiro vzmetnice.
Oglej si celoten članek

Kakovost spanca vpliva na sposobnost imunskega sistema za obrambo proti virusom prehlada in gripe, kažejo raziskave, ki jih je izvedla univerza v Cardiffu. Ob slabem spancu in jutranjih bolečinah v vratu zato preverite kakovost vzmetnice, saj je za težave največkrat kriva prav ta. Če so na njej izbokline in vdolbine, je skrajni čas, da si omislite novo.

Preizkusite jo
Vzemite si čas in na vzmetnici v trgovini počivajte vsaj pet minut. Preizkusite več položajev, v katerih po navadi spite. Izberite vzmetnico, na kateri vam je udobno, obenem pa vam da dovolj podpore. Nikoli je ne kupite prek spleta, ne da bi jo prej preizkusili.

Za pare ločene vzmeti
Na poceni vzmetnicah čutite vsak nočni premik partnerja. Rešitev so vzmetnice iz trdne pene ali z med seboj nepovezanimi vzmetmi. Če je med partnerjema velika razlika v teži, raje kupite ločeni vzmetnici. Pazite tudi, da bo vzmetnica dovolj prostorna.

Več kilogramov, trša vzmetnica
Vzmetnica mora podpirati težo vašega telesa, zato ne vztrajajte na najmehkejši različici, če niste peresno lahki. Začetno udobje bo dolgoročno vodilo v trd vrat, boleč hrbet in slab spanec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.