Prvi človek na Luni? Morda Churchill.

Foto: Žurnal24 Britanski šolarji niso prepričani, ali je bil Churchill prvi človek na Luni ali
Britanski osnovnošolci morajo presneto dobro pomisliti, ko jih vprašajo po imenu prvega človeka, ki je stopil na Luno. A kar tretjini niti premislek ne pomaga.
Oglej si celoten članek

Britansko Kraljevo astronomsko društvo se je odločilo, da bo med britanskimi osnovnošolci izvedlo anketo o njihovem poznavanju dejstev o vesolju. Ko je bilo treba poimenovati prvega človeka na Luni, jih je kar tretjina odgovorila napačno. Prepričani so, da je bil Winston Churchill tisti, ki je storil majhen korak za človeka, a velik skok za človeštvo.

Britanski mediji so zaskrbljeni, ker britanska mladina ne ve, kdo je bil na čelu njihove države med drugo svetovno vojno. Rezultati podobne raziskave, ki so jo objavili prejšnji mesec, je pokazala, da je kar četrtina britanskih najstnikov prepričana, da je Churchill izmišljena osebnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.