Prvi "natakar" na Marsu

Foto: Žurnal24 Najprej bodo nastopili na Mars festivalu, nato kot predskupina The Walkmen v Kin
Arhibald Arhibaldovich. Indie bend, ki je ime "ukradel" natakarju iz knjige Mojster in Margareta.
Oglej si celoten članek

Zmagali ste na natečaju novih skupin za Mars festival, kjer boste nastopili na istem odru kot Moby. Kako se boste spopadli z velikim odrom? Se imate za bolj klubski bend?
Klubski bend? Definitivno nismo stadionski (smeh)! Smo preprosto bend, ki uživa nastopati na dobrih koncertih, pa naj se ti odvijajo v klubih ali na velikih odrih.

Ime skupine ste si izposodili pri enemu od likov v knjigi Mikaela Bulgakova Mojster in Margareta. Ista knjiga je navdihnila tudi Micka Jaggerja, da je napisal Sympathy for the Devil. Se navdušujete nad temačnim, mističnim, nenavadnim?
Ideja za ime benda je rezultat trenutka navdušenja, čudenja nenavadnemu. To nenavadno je bilo v določenem trenutku ime natakarja, zdaj pa je postalo še ime naše skupine. Smo mladi in naša razpoloženja se hitro spreminjajo, to se odraža tudi v naših pesmih.

Nejc, kako je biti v bendu s svojim bratom, ki je tudi edini izmed vas še mladoleten oziroma dijak?
Kar se mi zdi zanimivo je, da smo ga tako zelo hitro sprejeli medse. Včasih se sploh ne opazi več te, trenutno še velike razlike v letih. Zagotovo si lahko kot brata vse poveva veliko bolj direktno. Nekako pa od tega najinega sobivanja v bendu pričakujem postopno razvijanje vedno boljšega bratskega prijateljstva.

Foto: Žurnal24 Arhibald Arhibaldovich Razpeti ste med Medvodami, od koder prihajata brata Bitenc, in Škofjo Loko, od koder prihajata druga dva člana - kje ste se spoznali?
Osnova našega banda je nastala v kleti Rdeče ostrige v Škofji Loki, kasneje smo se preselili v bojler sobico v Petrovem domu. Po parih kitarskih rošadah smo se znašli v Pirničah, kjer smo v sedanji zasedbi postavili izstrelitveno ploščad za medplanetarne misije - v četrtek prvič na Mars (smeh).

Kot predskupina ste si oder delili že s srbskimi Repetitor in britanskimi The Crookes. Kaj je tisto, kar ste odnesli, se naučili od teh dveh bendov?
"Pevači glas funkcioniše samo ako jede puno meda" in "We didn't grow tall enough". Manjka nam balkanskega vulgarizma in otoške uglajenosti (smeh). Od teh in podobnih koncertov smo veliko odnesli. Prvič navijamo števec kilometrov in drugič spoznavamo izkušene in uveljavljene glasbene figure, ki nekako tvorijo glasbeno sceno, v katero se spuščamo.

Kje se da slišati vaše demo posnetke in kdaj, če sploh, načrtujete snemanje albuma?
Naše prve demo posnetke lahko najdete na naši MySpace strani. Pogostost koncertov  v maju nam je malce spremenila načrte za pomlad, tako da snemanje - ali bodo to demo posnetki ali singel –, prestavljamo na jesen. Do takrat se bomo pilili na koncertih in pripravili kak promocijski videoposnetek.

Kdo so vaši glasbeni vzorniki oziroma katere skupine in albumi so se vam najbolj vtisnili v spomin?
Težko govorim v imenu vseh. Dokler se nismo poznali, je vsak hodil samosvojo glasbeno pot. Ob ustanovitvi smo začeli s priredbami bendov, ki so indie povzdignili precej visoko – The Strokes, Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, … Radi pa pokukamo še v druge žanre in damo našim pesmim svojo barvo.

Po Mars festivalu boste nastopili tudi na Rock Otočcu ...kje še?
"Kederčmo". Ne, sej ne. Za Rock Otočec ne vemo ne dneva ne ure. Nekje med 1. in 3. julijem. Pred tem pa 28. junija kot predskupina ameriškim The Walkmen v Kinu Šiška. Vmes bomo pa še malce študirali (nič smeha).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.