Pušlarjeva se je odzvala na pisanje medijev

Foto: Mediaspeed.net
Foto: Mediaspeed.net
Nina Pušlar se je odzvala na pisanje medijev, da je med davčnimi zavezanci, ki jim Durs ni mogel vročiti sklepa o izvršbi.
Oglej si celoten članek

Pevka Nina Pušlar se jezi na medije, ki so jo, ne da bi pri njej preverili informacijo, uvrstili med davčne zavezance, ki jih je Davčna uprava Republike Slovenije (Durs) konec preteklega meseca objavial na elektronski oglasni deski. "Verjetno vas je kar nekaj videlo včerajšnje objave na nekaterih portalih, kjer je ob velikih davčnih dolžnikih omenjeno tudi moje ime. Da te takšna stvar potre, verjetno ni potrebno posebej razlagati ... Po neprespani noči sem zjutraj šla v raziskavo na DURS in s prijaznim osebjem smo hitro prišli do bistva. To bistvo bi morali novinarji, ki pišejo o tako občutljivi tematiki, po mojem mnenju preverjati PRED objavami. Namreč – nisem EDINA v Sloveniji s tem imenom in priimkom, sem pa edina z določeno davčno številko, datumom rojstva in krajem bivanja, kot je navedeno na vseh dokumentih, ki jih DURS objavi," je Nina, ki upa, da bodo mediji pred objavo informacije dvakrat preverili, zapisala na Facebooku.

Nina je Siolu poslala tudi dokaz, da Dursu ne dolguje ničesar. "Spoštovana ga. Pušlar, po pregledu evidenc je bilo ugotovljeno, da se vaše ime ni pojavilo na seznamu dolžnikov z dne 25. 1. 2014, saj v knjigovodski evidenci davčnega organa nimate izkazanih neporavnanih obveznosti iz naslova davkov in prispevkov. Obveščamo vas tudi, da se je na e-oglasni deski pojavila oseba z enakim imenom in priimkom, kot ga imate vi, vendar z drugim naslovom in drugo letnico rojstva."

Durs na elektronskih oglasnih deskah objavi imena tistih, pri katerih vročitve ni bilo mogoče opraviti. Naslovnik lahko v 15 dneh prevzame dokument pri davčnem organu, ki je dokument izdal. V skladu s petim odstavkom 96. člena ZUP vročitev velja za opravljeno po poteku 15 dni od dneva, ko je bilo sporočilo objavljeno na oglasni deski organa in na državnem portalu E-uprava.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.