Pustite se zapeljati pravemu Gentlemanu

Foto: Arhiv izvajalca
Foto: Arhiv izvajalca
Gentleman, zvezda evropske reggae scene, prihaja po nekaj letih ponovno v Slovenijo. Ob 20. uri ga boste lahko s spremljevalno skupino The Evolution slišali v Kinu Šiška v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Otto Tilmann aka Gentleman je najpopularnejši nemški reggae glasbenik in pri 36 letih pravi ambasador žanra, poznan in spoštovan po vsem svetu. Z mojstrskimi albumi Journey to Jah (2002), Confidence (2004) , Another Intensity (2007) in Diversity (2010) je ustvaril inovativen, sodoben in prepoznaven izraz. Njegova glasba, ki jo sam imenuje moderni roots, je mešanica energičnih dancehall in roots ritmov s pridihom različnih popularnih glasbenih stilov, ki ji poseben pečat dajejo sodelovanja s številnimi odličnimi sodelavci in ustvarjalna korespondenca med Nemčijo in Jamajko, ki jo ima za drugi dom. Značilna odlika so tudi ozaveščena besedila, kritična do globalizacijskih problemov našega časa, zagovarjajo pa ideale napredka, ljubezni, pravičnosti, strpnosti, spoštovanja različnosti, miru in iskanje višjega duhovnega smisla, odpeta večinoma v angleščini in patoisu.

Vloga predskupine bo pripadla glasbenemu projektu B R O, za katerim stoji Mate Brodar in je nastajal, ko je bil Mate še član dvojca Da Phenomena. Prvi album z naslovom Serious reggae deviations je izšel leta 2009. Prihajajoči drugi album bo zaznamovala obilica zanimivih gostov, med katerimi najdemo jamajškega Jah Masona, Trkaja, Budo (Elvis Jackson), Majo Keuc in Mojco Zalar. S svojo spremljevalno skupino The Towel Stealaz je nastopal na številnih reggae festivalih doma in na tujem, izjemno toplo so ga sprejeli na Madžarskem, kjer je med drugim nastopil tudi na znamenitem Szigetu.

Za vročo koncertno poslastico začetka tega poletja boste odšteli 29 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.