Računalnik kriv za podbradek

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ženske, ki večino dneva preživijo pred računalnikom, imajo več gubic, pogosteje pa trpijo tudi zaradi neljubega podbradka.
Oglej si celoten članek

Do te ugotovitve je prišel ameriški strokovnjak za estetsko kirurgijo, Michael Prager, ki opaža, da se znaki staranje pri ženskah, ki so zaposlene v pisarnah, pojavijo prej. Gubice se prej pojavijo predvsem na čelu, kjer so tudi izrazitejše, pojavijo pa se zaradi mrščenja ob gledanju v računalniški ekratn.

Zaradi sklanjanja glave in gledanja v tipkovnico pa naj bi se pojavil tudi podbradek - ob sklonjeni glavi se vratne mišice skrčijo in postanejo mlahave, razlaga Prager.

Hitri test

Se pred računalnikom mrščite tudi vi? To lahko ugotovite na dva hitra načina - z ogledalcem ali lepilnim trakom. Prvega postavite pred računalniški ekran in spremljajte mimiko obraza. Z lepilnim trakom pa si pomagate tako, da ga zalepite na čelo - ko se boste namrščili, boste to takoj začutili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.