Radio Študent začel z akcijo

Foto: radio student scena 01.10.13. rs andrej bijela, foto: radio student
Krizno. Radio Študent bo finančno stisko poskušal rešiti z donacijami in peticijo.
Oglej si celoten članek

Sodelavci Radia Študent (RŠ) so ustanovili Iniciativo za ohranitev neodvisnega RŠ ter včeraj objavili Peticijo za ohranitev, obstoj in razvoj neodvisnega RŠ, hkrati pa začeli donacijsko kampanjo ReŠi RŠ.

Dvomesečna akcija bo poleg zbiranja podpisov in donacij ter simpozija in serije oddaj vključevala protestni shod za RŠ (24. oktobra), na katerem bodo spregovorili sedanji in nekdanji sodelavci RŠ, ter benefit ReŠi RŠ (22. novembra), ki bo ob nastopih skupin in didžejev potekal po vseh klubih Metelkove.

Luknja za 50 tisoč evrov

RŠ z akcijo, predvsem pa donacijami želi doseči nemoteno delovanje radia, saj v približno pol milijona evrov vrednem proračunu letos zaradi zmanjšanja sredstev zeva za od 30 tisoč do 50 tisoč evrov globoka luknja.

"Če nam akcija z donacijami ne bo uspela, bomo morali že v tem letu radikalno rezati programske vsebine," meni odgovorni urednik RŠ Bojan Anđelković, ki razmere na RŠ opisuje kot alarmantne, a se obenem zanaša na dobro socialno mrežo: "Nekako načrtujemo, da bi RŠ na letni bazi iz tega naslova lahko nabral teh 50 tisoč evrov. Smisel akcije je, da imamo več virov financiranja vključno s poslušalci, ker bo program le tako ostal neodvisen."

Nemogoče je mogoče

Kot poudarjajo na RŠ, kjer bodo peticijske zahteve in predloge za rešitev predstavili naslednji teden, je geslo iz leta 1968 Bodimo realni, zahtevajmo nemogoče, ki je povzročilo njegovo ustanovitev, zdaj tako aktualnejše kot kadarkoli prej. Zakaj, pa Anđelković pojasnjuje tako: "Nemogoče je to, da smo se pogovarjali že z vsemi pristojnimi institucijami, ki smo jih pozvali v peticiji, in je vedno izgovor, da ni denarja, ter so naše zahteve postale nekaj nemogočega. Mi ne mislimo, da je nemogoče, je kriza, ampak letno obratovanje RŠ stane toliko kot 20, 30 metrov avtoceste."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.