Razburljive prigode večnega Optimista

Foto: Špas teater
Foto: Špas teater
V KUD France Kotar v Trzinu ste ob 20. uri vabljeni v vrtiljak nekoga, ki je bil in ostal optimist. Optimist je Matjaž Javšnik.
Oglej si celoten članek

Predstava govori o izkušnjah slehernika, ki se je rodil v Jugoslaviji, odraščal v Sloveniji in se naposled znašel na trgu delovne sile, imenovanem Evropa.

Spremljate ga na poti od komunizma do kapitalizma, ki je tlakovana z Gavrilovičevo pašteto, Kraš napolitankami, čevapi, potico, Vegeto, Gorenje aparati, Zastavo 101 in Jugom, Kurirčkovo pošto, Titovo stafeto, JNA, počitnicami v sindikalnih domovih na Jadranski obali, refrenom Džuli, ki je ostal v ušesu vse do danes, švercanjem kave in riža iz Avstrije, kavbojk iz Ponte Rosa, navijanjem za Bojana Križaja, obisk OI v Sarajevu, v osamosvojitveni vojni, inflaciji, certifikatom, denacionalizaciji, divji privatizaciji, menjavam strank na oblasti, čudo imenovano Janica Kostelič, sanjskim igram slovenske nogometne reprezentance, tajkunom, stečajem, Patrii, zlatemu Kozmosu in neminljivi slovenski lastnosti – fovšiji.

Predstavo je režiral Matjaž Javšnik, ki jo bo tudi odigral.

Za vstopnico boste odšteli osem evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.