Razgovor za službo: Tem barvam se raje izognite

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Anketa razkriva, katere barve povečujejo uspeh na razgovorih za službo.
Oglej si celoten članek

Foto: Resume.io barve Spletna stran Resume.io je vprašala 2.786 ljudi, ki so uspešno prestali razgovor za službo, kakšne barve so na tem pomembne sestanku nosili.

Najbolj uspešni so bili tisti, ki so nosili modro barvo (81 % je dobilo zaposlitev), vijolično (72 %) ali črno barvo (69 %), najmanj pa tisti, ki so nosili rjavo (3 %) ali sivo barvo (13 %).

Psiholog Lee Chambers meni, da bi morali tisti, ki iščejo zaposlitev, raziskavo vzeti resno. "Vsaka barva ima pozitivno in negativno konotacijo, kar lahko izkoristite, ko izbirate področje, na katerem bi radi uspeli, in osebnost, ki jo želite promovirati.“

Modra barva izžareva mirnost, samozavest in avtoriteto, vijolična pa avtentičnost in pogum. Tudi rjava barva s sabo prinaša več pozitivnih občutkov, saj gre za zemeljsko barvo, ki priča o odgovornem posamezniku, ki pa se raje kot na razvoj osredotoča na tradicijo …

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.