Raziskava: ženske so boljše šefinje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Idealna šefinja je poročena ženska, stara 41 let in z otroki, je pokazala raziskava.
Oglej si celoten članek

Kar 32 odstotkov sodelujočih v raziskavi, ki je potekala pod okriljem Amwaya, je priznalo, da so ženske boljše šefinje, na stran moških se je postavilo 17 odstotkov sodelujočih, preostali pa so rekli, da spol vodilnega ni pomemben. V raziskavi je sodelovalo 2.000 zaposlenih prostovoljcev.

In kakšna bi bila šefinja v idealnem svetu? Visoko izobražena, do zaposlenih bi gojila tudi prijateljski odnos, imela bi družino, otroke, stara pa bi bila 41 let, povzemajo raziskovalci.

Da imajo ženske več čuta za medsebojne odnose, se strinja 45 odstotkov sodelujočih, 26 odstotkov pa jih meni, da so ženske bolj organizirane. Petina jih dodaja, da bi delala bolje, če bi imeli žensko šefinjo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:39 11. April 2014.

    Pravljice...ženske so čustveno nestabilne, hladnokrvne karieristke, zlobne in sadistične - ženske ne bi smele biti vodje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.