Razlog, da njeno prvo ime ni Diana

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
William in Kate naj bi ime za hčer izbirala dva dni, končna odločitev je padla na dan, ko sta ga razglasila javnosti. Ime sta potrdila tudi princ Charles in kraljica Elizabeta II.
Oglej si celoten članek

Britanski princeski je ime Charlotte Elizabeth Diana. Komu vse sta se William in Kate s tem izborom poklonila, lahko preberete TUKAJ, so se pa mnogi spraševali, ali je kraljica takoj privolila v ime Diana. Znano je namreč, da nista bili v najboljših odnosih, saj je Diana dvor po ločitvi od Charlesa glasno kritizirala.

Kot je povedala urednica revije Majesty Ingrid Seward, je kraljica ime takoj potrdila. "Izbor nas opominja, koliko Williamu še pomenita Diana in spomin nanjo. Kraljica pa je morda začutila, da Diana ni bila deležna zadostnega priznanja in da je to lep način, na katerega lahko to nadoknadijo,“ pravi Sewardova.

Simone Simmons, ki je bila Dianina prijateljica, pa meni, da bi bila pokojna princesa tega poklona zelo vesela. "William je tako zagotovil, da se bo zapuščina njegove matere nadaljevala. Nanjo tako ne bodo pozabili.“

Mnogi so prepričani, da je bila odločitev, da Diana ni princeskino prvo ime, zelo dobra. "Če bi ji bilo ime Diana, bi bilo to za otroka grozno. Ves čas bi jo primerjali z babico. Tega si William ne želi,“ pravi Richard Kay, dobri znanec pokojne princese. Kay sicer še pravi, da na dvoru prebiva več oseb, ki bi na Diano najraje pozabili. Kot dokaz za svoje trditve je navedel dejstvo, da Diani niso postavili niti enega spomenika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.