Razredni sovražnik med tremi finalisti

Foto: Irena Kolar
Foto: Irena Kolar
Prvenec režiserja Roka Bička Razredni sovražnik je med tremi finalisti za nagrado LUX 2014, ki jo podeljuje Evropski parlament.
Oglej si celoten članek

Poleg Razrednega sovražnika sta nominirana še francoski film Girlhood (Bande de filles) Céline Sciamma in film Ida, režiserja Pawela Pawlikowskega.

Trije finalisti bodo predstavljeni na posebnih projekcijah v vseh državah članicah Evropske unije, končni zmagovalec pa bo razglašen 17. decembra v Strasbourgu.

Že drugo leto zapored bodo svojega favorita lahko izbrali tudi gledalci, eden izmed glasovalcev pa bo nagrajen s povabilom na mednarodni filmski festival v Karlovih Varih prihodnje leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.