Razvajajte se v sproščujoči kopeli

Foto: Žurnal24 Pripravite si kopel, prižgite svečke in uživajte.
Nov delovni teden začnite s kosmiči s sadjem, za kosilo pripravite purji golaž, po večerji pa si rezervirajte čas za razvajanje.
Oglej si celoten članek

Kdaj ste si nazadnje utrgali čas samo zase? Zakaj si ne bi današnjega večera rezervirali za razvajanje? Pripravite si sproščujočo kopel in uživajte. Tudi spat se lahko odpravite bolj zgodaj, tako da boste spali vsaj osem ur. Čez dan nikar ne pozabite na zadostno količino navadne ali mineralne vode.

Zajtrk: Kosmiči s sadjem (priprava: 5 min)

Potrebujete:
4 žlice ovsenih kosmičev iz celih zrn
4 žlice lahkega mleka
75 g jogurta
200 g sadja

Najbolje je, da uporabite sveže sadje, ki ga narežete na manjše koščke. Če svežega sadja nimate, lahko uporabite vloženega, pri čemer pazite, da je brez dodanega sladkorja. Pripravljeno sadje zmešajte z jogurtom in mlekom.

Kosilo: Purji golaž (priprava: 20 min)

Za en obrok potrebujete:
100 g purjih prsi
1 rdečo papriko
3 stebelne zelene
1 čebulo
žličko repičnega olja
sol in poper
100 ml pretlačenega paradižnika
majhen strok česna
4 vejice bazilike
4 kapre
1 paradižnik
kari

1. Meso narežite na srednje velike koščke. Papriko in zeleno očistite in narežite na majhne koščke, čebulo olupite in sesekljajte.
2. Meso opecite na vročem olju, solite, poprajte, dodajte čebulo in narezano zelenjavo ter malo popražite. Nato primešajte pretlačen paradižnik in zavrite. Pokrito 5 min dušite na šibkem ognju.
3. Česen sesekljajte, operite baziliko, jo otresite in sesekljajte. Kapre zdrobite z vilicami, paradižnik narežite na majhne koščke in ga skupaj s kaprami in baziliko primešajte mesu. Začinite s soljo, poprom in karijem.

Večerja: Pisana štručka (priprava: 20 min)

Za en obrok potrebujete:
majhno čebulo
pol rdeče paprike
rezino sira
pol bučke
žličko sadnega kisa
sol, poper in sladkor
majaron
žličko repičnega olja
štručko iz polnovrednega kruha
3 žlice kisle smetane
2 majhna solatna lista

1. Čebulo narežite na tanke obročke, papriko in sir narežite na kocke, bučko narežite na trakove.
2. Kis, sol, poper in sladkor zmešajte z oljem in majaronom ter dodajte zelenjavo.
3. Razpolovite štručko in polovici namažite s kislo smetano. Opran solatni list položite na polovici štručke.
4. Zelenjavo umešajte s sirom in preostalo kislo smetano. S pripravljeno solato obložite štručko, preostalo mešanico jejte poleg.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.