Recept: Vroča čokolada z rdečim vinom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vroča čokolada je ena najbolj priljubljenih zimskih pijač, a zakaj je ne bi malce priredili in obogatili z vinom?
Oglej si celoten članek

Ideja za zimske večere ob dobri družbi – nekateri imajo radi vročo čokolado, drugi prisegajo na kozarec rujnega. Zakaj si ne bi letošnje zime popestrili s spodnjim receptom, ki združuje oboje?

Sestavine:

  • 60g temne čokolade
  • 2 dcl temnega vina
  • 200 ml mleka
  • polovica skodelice čokoladnih lističev za kuhanje

Priprava:

V kozici pogrejte čokolado in mleko, dokler se ne stopi v gladko tekočo čokolado. Dodajte vino in premešajte. Servirajte v steklenih kozarcih in okrasite s čokoladnimi lističi. Po želji lahko dodate tudi cimet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:59 2. December 2016.

    Recept prav gotovo ni dober ... mešati vino in mleko ? Tudi čokolada več ne more izboljšati pokvarjenega vina zmešanega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.