Reševalci prišli prehitro

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemška revija piše, da bi bilo za Schumacherja celo bolje, če bi reševalci na kraj nesreče prispeli nekaj minut kasneje.
Oglej si celoten članek

Nemška revija Stern trdi, da so bile za zdravstveno stanje nekdanjega prvaka Formule 1 usodne prve minute zdravstvene oskrbe po nesreči. "Če bi reševalci s helikopterjem na kraj prispeli le nekaj minut kasneje, bi prepoznali, da gre za življenje ali smrt. Tako pa so Schumacherja dali v helikopter, ne da bi ga priklopili na ventilator," so zapisali, pri čemer se sklicujejo na zdravniške vire.
Pri Sternu so zapisali, da je morda ravno njegova odlična telesna pripravljenost tokrat bila njegov največji sovražnik. Ta naj bi namreč botrovala temu, da reševalci niso prepoznali resnosti poškodb.

Schumacherju se je namreč stanje  v helikopterju nekaj minut po vzletu močno poslabšalo, zaradi česar so se morali ustaviti v bolnišnici v Moutiersu, preden so ga odpeljali v bolnišnico v Grenoblu, s čimer so izgubili dragoceni čas.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.