Rezanci z dimljenim lososom

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Dimljen losos v smetanovi omaki ter z bučo in rezanci obljublja odličen obrok. Pa dober tek!
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 350 g širokih rezancev
  • čebula
  • 150 g lososa (dimljenega)
  • 100 g mesa buče (na primer muškatne, hokaido)
  • 50 ml belega vina
  • 150 ml sladke smetane
  • 50 g crème fraîche (ali kisle smetane)
  • 2 žlici kopra
  • 3 žlice sončničnega olja
  • sol
  • poper

Priprava:

  • Za široke rezance z dimljenim lososom in bučo skuhamo rezance v zadostni količini osoljene vode, jih odcedimo in damo na stran. Olupimo čebulo in jo narežemo na drobne kocke. Bučo narežemo na približno centimeter krat centimeter velike kocke, lososa na trakove.
  • V ponvi segrejemo sončnično olje ter popražimo čebulo in bučo le toliko, da buča dobi nekoliko barve. Zalijemo z vinom, malce pokuhamo ter dodamo sladko smetano, creme fraîche, rezance in lososa. Dobro zmešamo in začinimo s soljo in poprom.
  • Preden široke rezance z dimljenim lososom in bučo postrežemo, jih posipamo z nasekljanim koprom.

več namigov, kako pripraviti lososa, poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.