Rezanci z mesnimi kroglicami

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Testenine z mesnimi kroglicami so klasika, danes pa jih pripravljamo malo drugače. Paradižnikovo omako smo zamenjali s pestom.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 40 dag mlete govedine
  • 1 jajce
  • 1 majhna žemljica
  • 3 stroki česna
  • 1 majhen šopek bazilike
  • 1 žlička gorčice
  • olivno olje
  • 50 dag širokih jajčnih rezancev
  • 30 dag paradižnika češnjevca
  • sol in poper

Priprava:

  • Žemljico nasekljajte in prelijte z nekaj žlicami tople vode (ali mleka). Stroke česna olupite in nasekljajte, baziliko nasekljajte. V kozici segrejte žlico olivnega olja, dodajte česen in ga zelo na kratko popražite. Odstavite in ohladite.
  • Mleto meso zmešajte z razžvrkljanim jajcem, dobro ožetim kruhom, gorčico, olivnim oljem s česnom in polovico bazilike. Maso začinite s soljo in poprom. Če je masa zelo vlažna, dodajte žlico ali dve kruhovih drobtin. Z vlažnimi rokami oblikujte majhne kroglice in jih opecite v olivnem (ali pa arašidovem) olju. Kroglice polagajte na kuhinjski papir, da vpije maščobo.
  • Rezance skuhajte in odcedite. Preostalo baziliko zmešajte z dvema žlicama olivnega olja in prelijte rezance. Zmešajte z mesnimi kroglicami in celimi ali prerezanimi paradižnički češnjevci.

več receptov za testenine poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.