Ridley Scott izziva bogove

Foto: Blitz
Foto: Blitz
Novi film Ridleyja Scotta z močnim odtisom molekule DNK Osmega potnika.
Oglej si celoten članek

Včeraj je na slovenska platna prišel najnovejši film legendarnega Ridleyja Scotta Prometej, ki je več kot samo film, tako kot je Scott več kot zgolj režiser. Vsem oboževalcem franšize Osmi potnik so se že lep čas, natančneje 15 let, cedile sline med čakanjem na "nadaljevanje" revolucionarne mešanice znanstvene fantastike, grozljivke in epa, dokler to letos ni nastopilo v obliki Prometeja, s katerim se Scott vrača k franšizi oziroma v čas pred Osmim potnikom, ki so ga doslej že trikrat obudili režiserji James Cameron, David Fincher in Jean-Pierre Jeunet.

Prometej in mitologija

Čeprav Scott že tri desetletja ni režiral ZF-filma, njegovo zanimanje za žanr menda ni ponehalo: "Minulih nekaj desetletij sem dosegel domala skrajne meje akcijskih filmov, filmov s pošastmi in znanstvene fantastike," je povedal 74-letni britanski režiser in producent, ki so ga zadnja leta zaposlovali številni projekti in žanri, želja po novem pa ga je pripeljala k filmu Prometej, a ne tudi k Ellen Ripley, ki jo je v vseh štirih filmih upodobila Sigourney Weaver. Ta je bila nad Scottovim Prometejem navdušena, še preden je bil posnet, čeprav pri njem ni sodelovala. "Komaj čakam, da bom videla, kako mu bo uspelo poustvariti to bitje. Želim mu veliko uspeha," je povedala Weaverjeva, ki je razložila, zakaj jo vloga v predvidenem nadaljevanju po Osmem potniku 4: Vstajenje ni pritegnila: "V scenariju nisem videla izziva. Fox si je zamislil prihod posadke na Zemljo, kar se mi je zdelo dolgočasno, in pomislila sem, da se bom morala po veleblagovnici skrivati pred stvorom." Weaverjeva je dodala, da je Ridley edini pravi režiser za predzgodbo Osmega potnika, ki ima tudi novo junakinjo Elizabeth Shaw, ki jo upodablja Švedinja Noomi Rapace. "V filmu imam nekaj podobnosti z Ripleyjevo, a sem milejša in naivnejša," je povedala igralka, ki je Scotta navdušila z vlogami v švedski ekranizaciji literarnega hita Millennium oziroma trilogiji o dekletu z zmajskim tatujem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.