Riž s čilijem in ananasom

Foto: Žurnal24 Privoščite si eksotiko!
Čilijeva omaka, ki jo lahko pripravite v slabih desetih minutah, se odlično poda k tajskemu rižu z ananasom.
Oglej si celoten članek

Tokrat se pripravite na eksotično poslastico.

Za čilijevo omako (100 ml) potrebujete:

  • 2 stroka česna
  • 4 žlice ribje omake
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlico rjavega sladkorja
  • 1 žlico čilijevega praška

Priprava:
Najprej olupite česen in ga zdrobite v možnarju. Nato dodate ribjo omako, limonin sok, sladkor in čilijev prašek. Mešajte tako dolgo, dokler se sladkor ne stopi. Omako prelijte v kozarec in ga dobro zaprite ter dajte na hladno. Čilijeva omaka, ki ste jo pripravili, bo sveža ostala še približno dva tedna.

Riž z ananasom
Za štiri potrebujete:

  • 2 čebuli
  • 2 paradižnika
  • 500 g ananasa
  • 3 stroke česna
  • 3 žlice olja
  • 3 žlice rozin
  • 750 g kuhanega riža
  • 2 žlici ribje omake
  • 1 žlico rjavega sladkorja

Priprava:
Olupite in sesekljajte čebuli. Nato operite dva paradižnika in ju drobno narežite. Pri tem odstranite nastavka za pecelj. Odcedite eno pločevinko ananasa v koščkih. Česen olupite in ga sesekljajte ter zlato rumeno popražite na olju. Nato dodajte čebulo in pražite še eno minuto. V to dajte paradižnik, ananas, rozine in riž ter med mešanjem segrevajte. Riž lahko začinite z ribjo omako in malo sladkorja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.