Rižota s penino in kozicami

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Čeprav se morda sliši fino, je rižota s penino in kozicami zelo preprosta jed, s katero boste presenetili svoje najdražje.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 220 g riža za rižote
  • 1 čebula
  • 100 ml penine
  • 500 ml jušne osnove
  • 180 g kozic
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1/2 čajne žličke morske soli
  • 1/2 stroka česna
  • 1/4 žličke origana
  • 1/4 žličke timijana

Priprava:

  • Za rižoto s kozicami najprej odtajamo kozice. Šalotko olupimo in jo na drobno nasekljamo. Oljčno olje segrejemo, dodamo šalotko, da rahlo postekleni. Nato dodamo riž, ki ga pražimo, dokler ne postekleni. Dodamo začimbe in premešamo.
  • Riž zalijemo s penino, ga ves čas mešamo in pustimo, da penina nekoliko povre. Nato postopno dodajamo jušno osnovo. Vedno samo toliko, da je riž s tekočino prekrit. Na zmerni temperaturi enakomerno mešamo, dokler ne povre vsa juha. Riž je tako skuhan; je kremast, vendar v jedru še vedno nekoliko hrustljav.
  • Odtajane kozice speremo in jih narežemo na manjše kose, jih primešamo v vročo rižoto in pustimo nekaj minut, da se segrejejo.
  • Preden rižoto postrežemo, dodamo vsaki porciji eno jedilno žlico penine. To da jedi še posebno osvežilno noto.

še več receptov za rižote poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.