Robert Redford izgubil sina

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
James Redford je dočakal le 58 let.
Oglej si celoten članek

Igralec Robert Redford žaluje za 58-letnim sinom Jamesom, režiserjem dokumentarnih filmov. Zanj je bil usoden rak.

Vest o njegovi smrti je razširila dobrodelna organizacija San Francisco Firefighters Cancer Prevention Foundation, ki se zavzema za gasilce, ki so zaradi svojega dela zboleli za rakom. Redford se je te problematike lotil v HBO-jevem dokumentarnem filmu Toxic Hot Seat. "Gasilci so izgubili še enega velikega zaveznika. James Redford nas je zaradi raka zapustil. Velik humanitarec, ki sta ga varnost in zdravje gasilcev močno skrbela, tako kot tudi varovanje naše narave,“ so zapisali v sporočilo, v katerem so se spomnili tudi producenta filma Toxic Hot Seat, Kirbiyja Walkerja, za katerega je bil prav tako usoden rak. "Zelo ironično, da smo lani zaradi raka izgubili Kirbyja, letos pa Jamieja,“ so zapisali in še dodali, da bo James v svojem delu živel naprej.

Robertu Redfordu so se poleg Jamesa v zakonu z Lolo Van Wagenen, s katero je bil poročen med letoma 1958 in 1985, rodili štiri otroci. Najstarejši, sin Scott, je umrl zaradi sindroma nenadne smrti dojenčka. Robertu sta tako ostali še hčerki, Shauna in Amy

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.