Rožičevo pecivo à la Ota Roš

Foto: Mediaspeed.net
Foto: Mediaspeed.net
Radijska in televizijska voditeljica Ota Roš je v predprazničnih dneh z nami delila recept svoje mame za rožičevo pecivo. Sama ga ima rada predvsem zato, ker jo popelje v otroške zimske dni.
Oglej si celoten članek

"Ne vem, zakaj, ampak tako kot Proustove magdalenice mene v otroštvo in božično-novoletne praznike odpelje rožičevo pecivo. Po naravi sicer nisem sladkosneda, ampak sladek okus po otroštvu vedno paše in se ga ne morem prenajesti," pravi Ota, ki naravnost obožuje mamin recept za rožičevo pecivo.

Za pripravo peciva Otine mame potrebujete:

  • 4 jajca
  • 1 jogurtov lonček sladkorja
  • 1 jogurtov lonček olja
  • 1 jogurtov lonček moke
  • 1 jogurtov lonček rozin
  • 1 jogurtov lonček rožičeve moke
  • 1/2 jogurtovega lončka mleka
  • 4 naribana jabolka
  • 1 pecilni prašek

Otini napotki:

"Rumenjake in sladkor penasto vmešamo. Dodamo vse ostale sestavine, nazadnje sneg beljakov. V ogreti pečici pečemo 25 minut na 180 °C. Ohlajen kolač prelijemo s čokoladnim prelivom."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.