"RTV vedel, da bo moj način dvignil prah“

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Miran Ališič o kritikah na račun komentiranja alpskega smučanja.
Oglej si celoten članek

Odločitev RTVS, da komentiranje alpskega smučanja zaupa komentatorju formule 1 Miranu Ališiču, je razburjenje med gledalci povzročila, še preden je Ališič sploh sedel na komentatorski stolček. Na spletu se je kmalu po začetku smučarske sezone pojavila celo peticija za Ališičevo ukinitev.

Ališič se je za Vikend odzval na nekaj pritožb, ki so jih na račun njegovega komentiranje imeli gledalci. Pravi, da je večina gledalcev nezadovoljnih, ker ni goreč navijač Tine Maze. "Gotovo moram priznati, da sem na začetku določene stvari, sploh enormnost statističnih podatkov, ki jih je treba poznati, podcenil in se nisem zadovoljivo pripravil. Res pa je, da je takrat še vedno trajala sezona formule 1. Vendarle menim, da največ kritik ne izvira iz napak, ki bi jih lahko gledalci argumentirali in ki naj bi jih storil med opravljanjem svojega dela, ampak zato, ker nisem še en navijač Tine Maze, ki bi med komentiranjem glasno navijal zanjo in se tako pridružil vsem tistim, rečemo jim "nogometno plebstvo“, ki zdaj zaradi izjemnih uspehov domače tekmovalke nenadoma gledajo tudi smučanje in pred ekrani med navijanjem za svojo junakinjo popolnoma izgubijo razsodnost. Ker nisem izpolnil njihovih pričakovanj, so nezadovoljni. A pravi ljubitelj je navijač športa, nikdar pa posameznih akterjev,“ je povedal Ališič in dodal, da je enako vesel, če zmaga Tina ali pa Anna Fenninger.

Na vprašanje, čigava ideja je bila, da komentira smučanje, pa je odgovoril: "RTV nikoli niso bili popolnoma zadovoljni s konceptom, ki ga imajo, načinom dela in nekaterimi ljudmi. Meni se je zdelo, da bi za RTV poleg formule 1 lahko še nekaj delal, oni pa so iskali nekoga, ki bi drugače pripravljal organizacijsko-novinarski del programa alpskega smučanja. Glede komentiranja so bili sicer le delno zainteresirani, saj so vedeli, da bo moj način dvignil precej prahu, a beseda je dala besedo, in kot del dogovora  je tudi to prišlo v paketu.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 22:40 27. Februar 2015.

    meni je ališič najboljši komentator. to njegovo vpitje te samo še bolj vznemirja ko vozi naša, hripav glas pa daje …

  • 21:56 27. Februar 2015.

    Kdo pa je Potočnik? Aja: to je bil skok, morda kakšne 3 metre prekratek. Uau, full zanimivo

  • 21:54 27. Februar 2015.

    Koga za vraga briga tvoje mnenje, zafrustriran anonimus?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.