S kruhom proti mafiji

Foto: Žurnal24 Mafija v Neaplju in okolici nadzira kakih 2500 nezakonitih pekarn.
Italijanski peki so v Neaplju mimoidočim razdelili 20.000 štruc kruha v znak protesta proti pritiskom, ki jih nanje izvaja mafijska kamora.
Oglej si celoten članek

Protest so izvedli po nedavnem poročilu, ki je pokazal na močan vpliv neapeljske mafije na pekarsko industrijo. Po poročilu združenja Confesercenti mafija v Neaplju in okolici namreč nadzira kakih 2500 nezakonitih pekarn.

"Državljane bi radi opozorili, da morajo kupovati kruh pri pooblaščenih prodajalcih in pekih, ki spoštujejo zakone, napisane tako, da varujejo zdravje," je poudaril neapeljski uradnik Francesco Emilio Borrelli. Napovedal je še, da bodo kmalu objavili seznam nezakonitih pekarn. Minister zelenih Tommaso Pellegrino, član italijanske protimafijske komisije, pa je poudaril, da je pobuda del "boja za zakonitost" v Neaplju, kjer kamora nadzira velik del ekonomije.

Kamora je dejavna v Neaplju in Kampanji, eni od najrevnejših dežel v Italiji. Sestavlja jo več klanov, ki se redno spopadajo med sabo; v medsebojnih obračunih je od leta 2003 umrlo več kot 20 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.