S kurjo juhco spet na noge

Čas viroz je tukaj in poiskali smo nekaj načinov, kako se po bolezni čim prej spet postaviti na noge.
Oglej si celoten članek

Nasvet naših babic, ki so bolanim kuhale kurjo jihco, je še vedno aktulaen. Vroča juha prežene viruse iz dihal. Kadar kašljate in težko dihate, si torej skuhajte krepičnilno juho. Seveda ni  nujno, da je ravno kurja, dobro vam bosta dela tudi goveja in ribja.

Vitamini, minerali, probiotiki

Da bo vaš imunski sistem čim prej na starih tirih, mu priskrbite veliko vitamina C, vaše telo pa za boj z boleznijo potrebuje tudi vitamin A, B6, ter E, poleg tega pa tudi cink, sene in železo – jejte rdeče meso, ribe, sadje, zelenjavi in polnozrnate žitarice. Trajanje infekcije skrajšujejo tudi probiotiki.

Ameriški slamnik

Pripravite si čaj iz ameriškega slamnika, ki trajanje viroze glede na poročila ameriških infektologov skrajšuej za 1,4 dneva. Uživanje pripravkov iz ameriškega slamnika velja tudi za eno najboljših preventiv pred virozami.

Počitek in sprehodi

Vaš imunski sistem se bo lažje boril z virozo, če mu boste privoščili veliko spanja. Če se simptomi vaše viroze kažejo v zgornjem delu telesa – nad vratom – torej, če ima poln nos in boleče grlo, se kljub bolezni odpravite na kratek sprehod in se nadihajte svežega zraka. Če so simptomi pod vratom, imate visoko temperaturo in vas bolijo mišice, ostanite v postelji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:59 16. November 2012.

    ..BOLNIM in ne bolanim, sicer pa je obvezna kurja juha in to ne kure iz trgovine ampak domače, ki se …

  • 21:25 16. November 2012.

    Lep pozdrav, javljam se iz sSlovenije, kjer nujno potrebujemo tvojo pomoc! http://skrci.me/fyGGy sSlovenija je le ena izmed mnogih držav v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.