S piščaljo nad kriminalce

Foto: Žurnal24
Filipini bodo z novimi prijemi poskušali spremeniti podobo svojih policistov.
Oglej si celoten članek

Načelnik filipinske policije Avelino Razon si želi spremeniti podobo svojih podrejenih. Kot pravi, se morajo oddaljiti od svojega surovega videza in postati bolj podobni prijaznemu sosedu, ki mu lahko vsi zaupajo.

Zato je 500 policistom naročil, naj bodo, kadar odidejo na patruljo, oboroženi le s pendrekom in piščaljo. Uporabo pušk je prepovedal, pištole pa lahko uporabijo le v skrajnih razmerah. Možem v modrem je poleg tega prepovedal nošenje nakita, saj ne želi, da bi državljani mislili, da so podkupljivi. "Poskušamo se vrniti k svojim začetkom. Policiste bomo naučili, kako uporabljati piščali in se izogniti uporabi orožja. To je za naše državljane veliko varneje. Želim, da bi ljudje na policiste gledali kot na svoje prijatelje," je razložil Razon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.