S pomočjo kave do čiste kože

Foto: Profimedias kava
Črni napitek ni samo za dodatno energijo, dober je tudi za čisto kožo.
Oglej si celoten članek

Maska in piling, narejen iz kave, bo zrelo in utrujeno kožo osvežil, nategnil in pomagal pri cirkulaciji. Poleg tega, da je maska koristna, pa je tudi priprava le-te zelo enostavna. Kava ima veliko antioksidantov, kofein pa pomaga pri izločanju toksinov iz kože in prav zato so preparati iz kofeina velikokrat priporočljivi pri boju proti celulitu.

  • Za najbolj enostaven piling potrebujete le malo kave in malo vode. Kavo zmešajte z vodo in z mešanico kožo masirajte 5 do 10 minut. Obraz po uporabi pilinga umijte z mlačno vodo.
  • Iz kave si lahko naredite tudi masko za lase. Skuhajte šibko kavo, jo ohladite in nanesite na lase. Po dvajsetih minutah odstranite plastično kapo in lase dobro sperite. Kava bo odstranila višek maščobe in lasem povrnila sijaj.
  • Za zrelo kožo lahko naredite piling iz kave, olivnega (ali kokosovega) olja in jogurt. Vsake sestavine potrebujete dve žlici, da bi naredili dobro masko oziroma piling. Mešanico lahko v hladilniku hranite do dveh tednov.
  • Piling za telo naredite s kavo, grobim sladkorjem in nekaj kapljicami olivnega olja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.