S pravilom 60-30-10 bo vaš dom še posebej harmoničen

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tega preprostega pravila se držijo tudi notranji oblikovalci.
Oglej si celoten članek

Barve v notranjost vnesejo življenje in raznolikost. Da se različne barve in odtenki še posebej dobro uskladijo, spletna stran Freundin priporoča pravilo 60-30-10. Preprosto pravilo, na katerega se zanašajo tudi strokovnjaki za notranjo opremo, da dosežejo popolno barvno shemo.

Pravilo 60-30-10 naj bi bila idealna porazdelitev barv. Glavna barva naj zavzame 60 odstotkov prostora in predstavlja osnovo. Stene, preproge in kosi pohištva naj bodo v izbrani glavni barvi. 30 odstotkov prostora naj bo opremljenega s sekundarno barvo. To so kosi, kot so zavese, preproge, posamezne stene ali manjši kosi pohištva. 10 odstotkov barve, ki jo izberete v prostoru, pa naj bo "češnja na torti", kot so dodatki, blazine in umetnine. Ob spremembi sezone lahko teh 10 odstotkov predmetov hitro zamenjate in osvežite prostor. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.