S sivkinim oljem nad glivice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Pri glivicah na stopalih je zelo pomembno, da čim prej začnemo z zdravljenjem.
Oglej si celoten članek

V trgovinah boste našli ogromno, precej dragih izdelkov za boj proti glivicam. Nevšečnost pa lahko odpravite tudi na naraven in cenejši način, in sicer z eteričnim oljem sivke, ki zavira glivice in uničuje spore. Slednje je zelo pomembno, saj se infekcija lahko spet pojavi, če ostanejo v koži.

Olje na prizadeto mesto nanesite takoj, ko vas začne srbeti. Enkrat dnevno na krpo pokapljajte kapljico olja in z njo potapkajte po koči. Postopek ponavljajte, dokler glivice ne izginejo.

Nekateri pravijo, da proti glivicam pomaga tudi olje čajevca. Dvakrat na dan v vedro s toplo vodo dodajte 10-15 kapljic omenjena olja. Noge namakajte vsaj 10 minut. Pomagal pa naj bi tudi čaj iz hrastovega lubja. 250 gramov lubja nekaj časa kuhajte v litru vrele vode, ki jo nato precedite. Vaša kopel je pripravljena!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.