S supergami spodbujajo suženjstvo?

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Adidas je z razkritjem superg, ki naj bi jih v prodajo poslali avgusta, razburil javnost. Kritiki jim očitajo, da modni dodatek na supergah spominja na okove, ki so jih v 19. stoletju nosili temnopolti sužnji.
Oglej si celoten članek

Modni dodatek ali provokacija? Številni kritiki in komentatorji na Adidasovem Facebook profilu, kjer so pred dnevi predstavili najnovejši model superg, poimenovan JS Roundhouse Mids, so mnenja, da so si tokrat pri priljubljenem proizvajalcu športne opreme dovolili preveč. S plastičnimi verigami in gumijastimi okovi, ki spominjajo na tiste, ki so jih nosili temnopolti sužnji in ki jih nosijo zaporniki, naj bi spodbujali nestrpnost, suženjstvo in rasizem, pravijo nekateri.

Na kritike so se že odzvali tudi pri Adidasu. Za Today.com so povedali, da se opravičujejo vsem, ki so jih s supergami užalili, in dodali, da se moda pogosto dotika meja in da so superge unikaten odraz oblikovalca Jeremyja Scotta ter da nimajo nobene povezave s suženjstvom. Odločili so se tudi, da superg z okovi in verigami v prodajo ne bodo poslali.

Jeremy Scott je sicer zaslužen za zelo uspešne modele superg z angelskimi krilci, takšne s pandami in Miki Miško.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.