S tem čipsom se ne boste zredili

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Obožujete čips in vrečko zmažete na mah, nato pa vas peče slaba vest? S tem okusnim receptom bo slaba vest le še preteklost.
Oglej si celoten članek

Ste za slasten nizkokaloričen ohrovtov čips? Šopku navadnega ali kodrastega ohrovta odstranite stebla, ga natrgajte, operite in zelo dobro osušite. Prelijete s kančkom olivnega olja, posolite po okusu in dobro premešajte. Ohrovtove lističe razporedite po peki papirju, in sicer tako, da se ne prekrivajo. Nato jih v ventilacijski pečici na 150 stopinj pustite 10 do 15 minut in vmes nujno preverite, saj se ohrovt rad hitro zažge.

Zdrav prigrizek je poln vitaminov A, C in K, magnezija, kalija, kalcija, fosforja in mangana, ščiti pred rakavimi obolenji in znižuje holesterol. Čeprav sodi med nizkokalorična živila, ima ohrovt bogato vsebnost hranilnih snovi.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.