S tem se bosta razvajala Teja in Jani

Foto: Tejani
Foto: Tejani
Prihaja pustni čas in tudi dan zaljubljencev. Za tiste, ki nameravate skuhati romantično večerjo in ne veste, kaj bi ljubljeni osebi – poleg svojega razgretega telesa – ponudili za sladico, imamo dva namiga.
Oglej si celoten članek

Naš najbolj slavni kuharski par, Teja Perjet in Jani Jugovic, ki vodita kuharsko šolo Tejani, je za naše bralce razkril dva recepta, s katerima boste zagotovo navdušili boljšo polovico.

Začnimo s čokoladno poslastico:

Potrebujete:
250 g masla
250 g čokolade 70 %
100 g sladkorja
1 vaniljev strok
5 jajc
30 g moke
Sveže jagode
Sladka smetana in okraski

Maslo, čokolado in sladkor stopimo v vodni kopeli. Dodamo sredico vanilje in premešamo. Jajca zmešamo skupaj in jih umešamo k čokoladi. Na koncu dodamo še moko. Vse skupaj premešamo in napolnimo naše modelčke. Pečemo 15 min na 200 stopinjah. Okrasimo jih s stepeno smetano, po kateri potresemo srčke in pa s svežimi jagodami iz katerih smo oblikovali srčke.

Malo drugačni krofki.

Potrebujete:
olje za cvrtje
125 ml mleka
60 g masla
25 g kvasa
60 ml tople vode
375 g moke
0,5 žličke soli
45 g sladkorja
1 jajce
Vaniljeva krema:
4 dl mleka
20 g sladkorja
20 g vaniljevega pudinga
1 vaniljev strok
Čokoladna omaka:
200 g čokolade (70 %)
1 dl mleka
Kokosova moka

Maslo in mleko počasi segrevamo, in sicer toliko časa, da se maslo popolnoma raztopi. Nato ohladimo. Kvas nadrobimo v toplo vodo in ga v njej raztopimo. V skledo damo moko. Dodamo sladkor in sol ter na sredini naredimo manjšo jamico. Jajce ubijemo v skodelico, ga razžvrkljamo in dodamo v jamico. Čezenj prelijemo kvas in toplo mlečno zmes. Z rokami nato zmešamo vse sestavine v gladko testo. Nato ga oblikujemo v kepo in pustimo v skledi vzhajati na toplem 40 minut. Vzhajano testo vzamemo iz sklede in ga na pomokani površini razvaljamo na debelino 2,5 cm. Z okroglim modelom premera 7,5 cm iz testa izrežemo kroge. Testene obročke položimo na pekač, katerega smo obložili s papirjem za peko. Pustimo vzhajati 20 minut.

Na kuhalnik pristavimo večji lonec, v katerem dobro segrejemo večjo količino olja. Vzhajane obročke nato po nekaj hkrati položimo v vroče olje in jih cvremo 3 do 4 minute na vsaki strani (toliko, da obe strani enakomerno porjavita).

Puding zmešamo v 1 dl hladnega mleka, tako da ni grudic. Zakuhamo ga v vrelo mleko z izdolbenim vaniljevim strokom, ki smo mu dodali še sladkor. Mešamo toliko časa, da krema zavre in nato na majhnem ognju še 2-3 minute.

Za čokoladno omako skupaj stopimo čokolado in mleko.

Sestavljanje: V kozarec nadrobimo krofke, prelijemo z vaniljevo kremo. Potresemo s krofki in prelijemo s čokolado, ter potresemo s kokosom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.