S tem trikom boste hitreje porjaveli

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Maslo, ki dela čudeže …
Oglej si celoten članek

Gre namreč za kakavovo maslo, ki ga pridobivajo s hladnim stiskanjem kakavovih zrn in se v prvi vrsti uporablja za izdelavo čokolade ter sladic, a blagodejno vpliva tudi na kožo. Pravo kakavovo maslo ne vsebuje umetnih barvil, vonjav in kemikalij, zato je odlična alternativa za vse, ki si želijo naravne nege kože. Deluje kot antioksidant, preprečuje nastanek strij, celi brazgotine in vlaži kožo. 

Bogat je z vitamini, posebno z vitaminom E, zaradi česar je sijajen zaveznik med sončenjem, saj hrani in ščiti kožo, preprečuje izsušitev in izboljšuje njeno elastičnost. Zelo pomembno pa je, da pred sončenjem telesa ne namažemo le s kakavovim maslom, pač pa nujno tudi s kremo z zaščitnim faktorjem in da se soncu med 11. in 16. uro izognemo. 

Foto: EPA Kakavovec

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.