S to sliko je nekaj narobe in kriv je zdolgočaseni varnostnik

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Uničil je mojstrovino slikarke Ane Leporske.
Oglej si celoten članek

V muzeju v ruskem mestu Jekaterinburg, poimenovanem po Borisu Jelcinu, je zdolgočaseni varnostnik na prvi dan nove službe uničil 1,4 milijona dolarjev vredno umetnino.

Na sliko “Three Figures” slikarke Ane Leporske je likom narisal oči. "Motiv dejanja še ni znan, odgovorni pa menijo, da je šlo za trenutek neprištevnosti," je povedala kuratorka Anna Reshetkina.

60-letnika so odpustili in obtožili vandalizma. Restavracija slike, ki je nastala leta 1930, bo stala 4.600 dolarjev. 

"Črnilo je prodrlo v barvno plast, saj titanova bela barva obrazov ni prekrita z lakom, kot je bilo v navadi v abstraktnem slikarstvu tistega časa," je zapisal Art Newspaper. Varnostnik na srečo peresa ni močno pritisnil ob sliko, so še dodali. 

Zaradi vandalizma varnostniku grozi 3-mesečna zaporna kazen. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.