S to zdravo dieto kraljica Letizia ohranja vitko postavo

Foto: EPA
Foto: EPA
Mnogi so bili mnenja, da je španska kraljica shujšala na nezdrav način oziroma da je zbolela za motnjo prehranjevanja, a temu ni tako. Drži se te diete!
Oglej si celoten članek

44-letnica že več let prisega na Perikonovo dieto. Gre za protivnetno dieto, ki vključuje vse skupine živil, predvsem pa zdravo hrano, kot so sveži losos, gozdne sadeže, zeleno zelenjavo in olivno olje.

Gre za eno najbolj zdravih diet, saj v tem primeru ni pomembna izguba teže, ampak zdrav način življenja. Pri tej dieti se poudarja pomen zdravih kalorij.

Ta dieta ni zahtevna. Uživati je treba hrano, ki ne povzroča vnetja v telesu, in je bogata z antioksidanti in omega 3 maščobnimi kislinami. Če se boste odločili za to dieto, bo na vašem jdilniku ogromno rib, zelenjave in sadja. Priproča se uživanje jabolk, hrušk, špinače, cvetače, ohrovta, avokada, lanenih in sezamovih semen, mandljev, oreškov, fižola, leče, mlečnih izdelkov z nizko vsebnostjo maščob, ajde in ovesa. Poleg rib lahko jeste tudi piščančje meso, kdaj pa kdajpa tudi rdeče, a pazite na izvor mesa. Poleg naštetih živil lahko vsak dan pojeste 50 gramov temne čokolade, ki je bogat vir antioksidantov.

Oče te diete je Nicholas Perricone, ki je prepričan, da hrana, ki vsebuje moko, sladkor in druga sladila, povzroči vnetja. Med ta živila spadajo kruh, koruzni kosmiči, krekerji, ocvrta živila, sadni sokovi, testenine, pice, krompir, riž, sladoled in prigrizki.
 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.