Sam svoj zobozdravnik

Foto: Žurnal24
Zaradi pomanjkanja zobozdravnikov v Veliki Britaniji si nekateri prebivalci sami pulijo zobe in uporabljajo lepilo za zobne krone.
Oglej si celoten članek

Vse več Britancev se odloča za zasebne zobozdravnike. © iStockphoto

 
Britansko zdravstvo se v zadnjem času sooča s pomanjkanjem zobozdravnikov v javnih ustanovah, zato so se nekateri prebivalci odločili za drastične ukrepe. Nekateri so si zob izpulili sami, spet drugi so uporabili sekundno lepilo, da so si znova pričvrstili zobne krone. Neki pogumnež je kar 14-krat uporabil klešče za posege na svojih zobeh.

Pomanjkanje zobozdravnikov v javnih ustanovah v Veliki Britaniji je tako povzročilo, da se je vse več ljudi odločilo za zasebne zobozdravnike, je pokazala danes objavljena raziskava. 78 odstotkov zasebnih bolnikov je povedalo, da so se za zasebne zobozdravnike odločili samo zato, ker v javnih ustanovah niso našli ustreznega strokovnjaka. Samo 15 odstotkov pa jih je dejalo, da so se za zasebnega zobozdravnika odločili zaradi boljšega zdravljenja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.