Savdska princesa trgovala z ljudmi?

Foto: EPA
Foto: EPA
Savdsko princeso Meshael Alayban so v Kaliforniji aretirali.
Oglej si celoten članek

Žensko so prijeli po tem, ko je neka Kenijka v paniki ustavila avtobus in oblastem povedala, da jo je Alaybanova, pri kateri je delala, zadrževala proti njeni volji. Dvainštiridesetletnica je sedaj osumljena trgovanja z ljudmi.

Tridesetletna žrtev je namreč povedala, da je za Alaybanove delala tudi v Savdski Arabiji. Tam ji niso plačali nadur in tudi plača je bila nižja od dogovorjene. Ko se je nad delovnimi razmerami na glas pritožila in zagrozila, da bo dala odpoved, ji je Alaybanova vzela potni list. Nato je morala z družino odpotovati v ZDA, kjer ji je uspel beg.

Policija je na domu Alaybanove našla še štiri ženske, Filipinke, ki so prav tako trdile, da so jim bili odvzeti dokumenti.

Kot še poročajo, so vse ženske pri dobrem zdravju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.