Scorsese v televizijske vode

Foto: EPA
Foto: EPA
Scorsese bo snemal televizijsko serijo po svojem filmu Tolpe New Yorka.
Oglej si celoten članek

Ameriški legendarni filmski ustvarjalec Martin Scorsese se bo v sodelovanju s studiem Miramax podal v televizijske vode. Po svojem za deset oskarjev nominiranem filmu iz leta 2002 Tolpe New Yorka bo posnel televizijsko serijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Scorsese, ki je film o rivalskih tolpah irskih priseljencev in newyorških "domačinov" na prelomu 19. in 20. stoletja posnel po istoimenski knjigi Herberta Asburyja, je dejal: "To obdobje ameriške zgodovine je polno zanimivih likov in zgodb, ki si jim v filmu nismo mogli popolnoma posvetiti. S prenosom na male ekrane bomo imeli dovolj časa in umetniške svobode, da oživimo ta barviti svet."

V skupni izjavi Miramaxa in Scorseseja so zapisali, da si je avtor knjige zgodbo zamislil kot ameriško epsko zgodbo, kar bodo lahko ustvarjalci uresničili v televizijskem formatu. Film iz leta 2002 je v ZDA zaslužil 77,8 milijona ameriških dolarjev (60,7 milijona evrov), po svetu pa še dodatnih 116 milijonov dolarjev (90,5 milijona evrov). Kljub desetim nominacijam za nagrado Ameriške filmske akademije pa film Tolpe New Yorka ni prejel niti enega kipca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:01 1. April 2013.

    Dejstvo je, da New York ni nikdar bil takšen, kot so ga prikazali v tem filmu... Brca v prazno...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.