Še en razlog več za pobeg na Obalo

Foto: Shutterstock šparglji Foto: Shutterstock šparglji
Pomladno. Na Obali in Krasu vrsta prireditev s skupnim imenovalcem – šparglji. Združite izlet s kulinariko.
Oglej si celoten članek

Razlogov za pobeg na Obalo ali Kras je vedno dovolj, v teh dneh pa se jim je pridružil še eden – šparglji. Divje lahko naberete sami – iščite jih med bodičevjem na kamnitih predelih pobočij. Sicer pa bo ta in prihodnji mesec kar nekaj priložnosti, da izlet združite z zabavo in kulinaričnimi prireditvami, na katerih vam bodo ponudili špargljeve specialitete.

Po napotke v Brestovico

Prvi sveži divji kraški šparglji pokukajo na plan v Brestovici, ki je najbliže morju. Domačini bodo iz njih mamljive dobrote pripravili v nedeljo. Ponudili bodo frtalje, pripravljene iz špargljev, jajc in pancete, pokušali pa boste lahko tudi brestovska vina ter žajbljev in teranov liker. Domačini obljubljajo, da bodo z gosti delili znanje o tem, kje in kako nabirati šparglje – izkušnje in poznavalsko oko so pri tem še kako pomembni.

Rekordna fritaja

Še več jedi iz špargljev boste lahko pokusili na tradicionalnem Prazniku šparinge v Gračišču, istrski vasi, ki je dobrih 20 kilometrov oddaljena od Kopra. Odprtje festivala bo 20. aprila. Jedi iz špargljev bodo pripravljali domačini, v pripravi najboljše jedi pa bodo tekmovali tudi obalni gostinci. Vrhunec bo 5. maja, ko bodo pekli fritajo (ocvrta jajca s šparglji), tokrat izjemoma ne v Pomjanu, ampak v Kopru. Letošnja fritaja naj bi bila še večja od lanske, za katero so porabili 2012 jajc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.