Sedem korakov do popolnega videza

Foto: Imaxtree dior, ss12 Foto: Imaxtree dior, ss12 Foto: Imaxtree dior, ss12 Foto: Imaxtree dior, ss12 Foto: Imaxtree dior, ss12 Foto: Imaxtree dior, ss12
Naravno poudarjene obrvi, opazne ustnice in sijoča lica so tri glavne točke, na katere so se osredotočili maskerji na modni reviji Dior. Ličenje bo lažje, če boste upoštevali namige, ki jih je z nami delil masker Boštjan Kovač.
Oglej si celoten članek

Za čudovit in zapeljiv pomladno-poletni Diorjev videz ne potrebujete veliko. Le dobro podlago, rdečilo za lica, rdečo šminko, set senčil v mat pudrastih in rjavih odtenkih ter maskaro.

1. korak: Sijoča polt

Čas je, da težke zimske pudre zamenjate z lahkotnejšimi. Masker Boštjan Kovač svetuje, da za podlago uporabite lahek tekoči puder, ki prekrije nepravilnosti in poudari naraven in svež videz. "Če je vaša koža brez nepravilnosti, pa je dovolj že mineralni puder, ki polt nežno obarva in izenači njeno polt," dodaja Kovač.

2. korak: Poudarite obrvi

Pri obrveh je pomembna pravilna oblika. Če ste pri oblikovanju manj spretni, naj vam jih oblikujejo v kozmetičnem salonu, saj bo domače oblikovanje in vzdrževanje oblike nato lažje. Za dodatno poudarjene obrvi pa najprej s svinčnikom zapolnite mesta med dlakami, nato pa za boljšo obstojnost na obrvi nanesite še sence za obrvi. Izbrana barva naj bo za odtenek temnejša od barve las, poudarja Kovač.

3. korak: Zapeljiv pogled

Letošnje Diorjevo dekle za razliko od lani, ko so bili v ospredju vsi najbolj nori odtenki, prisega na naraven videz. "Prava izbira so senčila v mat pudrastih in rjavih odtenkih, za dodatno poudarjene oči pa lahko po nanosu sence veke obrobite še s temnim svinčnikom," svetuje Kovač in namigne, da pri tem nikar ne pozabite zabrisati robove. Dnevni videz lahko preprosto spremenite v glamuroznejšega le z eno potezo – z obrobo oči s tušem. Ličenje oči zaključite z nežnim nanosom maskare.

4. korak: Opazne ustnice

Rdeča šminka je glavno orožje Diorjeve zapeljivke. Odtenek določite glede na naravno barvno ustnic. Pravilo je preprosto, pravi masker: "Bolj kot je naravna barva izrazita, močnejšo šminko si lahko privoščite." Letos lahko izbirate med bogato lestvico rdečih, rožnatih in malinastih odtenkov. Preizkusite jih več in ugotovite, kateri vam resnično pristaja.

5. korak: Sramežljiva lica

Ne pozabite na lička. Ta sramežljivo poudarite, za nanos pa izberite mehak in debel čopič. Rdečilo postopoma nanesite ob spodnjem robu ličnic in ga nežno zabrišite, intenzivnost prilagodite priložnosti, izbirajte pa med toplimi mareličnimi in koralnimi odtenki, drznejše poskusite z oranžno, svetuje Kovač.

6. korak: Živahni nohti

Če ste izbrali rdečo šminko, v enak ali podoben odtenek obarvajte še nohte. Ti so še vedno krajše pristriženi, pri oblikovanju pa ne pozabite tudi na nego obnohtne kožice. Svetujemo vam, da poskusite katerega od negovalnih olj za nohte in obnohtno kožico.

7. korak: Speta pričeska

Piko na i zapeljivemu videzu doda speta pričeska. Lase počešite na stran in se preizkusite v oblikovanju fige ali banane. Pomagate si lahko tudi z večjimi in opaznimi sponkami za lase.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.