Sedem zanimivih o ženskih prsih

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Poleg tega, da so mehke, poskočne in seksi, so ženske prsi še marsikaj. Zbrali smo nekaj zanimivih dejstev, ki jih morda še niste vedeli. No, vsaj moški predstavniki ne.
Oglej si celoten članek

Med stvarmi, ki jih moški najprej opazi na ženski, so prsi zagotovo na vrhu seznama. A ne glede na to, koliko jih privlačijo, še vedno ne vedo veliko o njih. Zato je čas, da jih malo poučimo.

Leva dojka je običajno večja. To je sicer težko opaziti, a pri večini žensk je leva dojka večja od desne, nikoli nista povsem enake velikosti. Tudi bradavički nista enake oblike in navadno kažeta v različni smeri.

Vsaka ženska ima okrog bradavičk dlačice. To moškim zagotovo ni všeč, a tako pač je. Okoli ene bradavičke raste približno od dve do petnajst temnih dlačic, ki pa so pri različnih ženskah različno vidne. Če imate temnejše lase in kožo, so tudi dlačice temnejše. Poleg tega se na prsih lahko pojavijo mozoljčki in ogrci, zato redno skrbite zanje.

Povprečna dojka tehta pol kilograma. Vsaka dojka prispeva od štiri do pet odstotkov telesne maščobe, kar pomeni, da skupaj predstavljata en odstotek celotne teže povprečne ženske. Prsi so z leti bolj polne maščobe, dobro pa si je zapomniti, da imajo kadilke bolj povešene prsi od nekadilk.

Več kot dva milijona žensk ima umetne prsi. Po svetu se vsak dan vedno več žensk odloča za silikonske vsadke, a to še ne pomeni, da so vse zadovoljne s končnim rezultatom. Povprečna starost ženske, ki se odloči povečati prsi, je 34 let.

Prsi se povečajo, ko so vzburjene. Tako kot penis tudi prsi nabreknejo, ko so vzburjene, enako velja za bradavičke.

Prsim ni všeč poskakovanje. Tek, aerobika in hitra hoja povzročajo poskakovanje prsi, kar običajno ni najbolj prijeten občutek. Za športne aktivnosti si zato priskrbite primeren športni modrček, ki bo preprečil poskakovanje in posledično bolečino. Zapomnite si, glavna funkcija modrčkov je zaščita.

Prsi lahko izgubijo obliko. Morda se sliši čudno, a spanje na trebuhu lahko povzroči, da prsi izgubijo svojo obliko. Trudite se spati tako, da boste ohranjali čvrstost in obliko prsi. Najboljši spalni položaj je na boku, z blazino pod prsmi, kar jim daje oporo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:16 29. Februar 2012.

    Za vse, ki se velikih prsi ne utrašite:<br />www.wazzub-slovenia.co.cc

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.