Seks po porodu, kdaj in kako?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Strokovnjakinja za spolnost Nada Krivokapić Črešnik pravi, da na nežnosti po porodu ni treba čakati nekaj mesecev.
Oglej si celoten članek

Neprespane noči, dodatne skrbi, utrujenost  in preobremenjenost ob rojstvu novega družinskega člana postavijo spolnost na stranski tir. A z malo volje in potrpežljivosti je lahko tudi drugače.

"Če porod poteka normalno, na posteljne užitke ni treba čakati dva, tri mesece, temveč do prvega pregleda pri ginekologu, ki je po navadi dober mesec po porodu. Če pa je šlo za porod s carskim rezom ali če je bila porodnica šivana, je normalno, da mladi starši spolnost postavijo na stranski tir, a to ne pomeni, da partnerja nimata na izbiro široke palete nežnosti in oralnih odnosov, v katerih lahko uživata v času celjenja poporodnih ran. Spolnost po porodu seveda na sme biti agresivna, temveč naj temelji na veliki meri nežnosti.  Ženska se mora sprostiti, saj bo ob tem vsaj za nekaj trenutkov pozabila na materinstvo, spet se bo počutila zaželeno, ljubljeno, sprejeto in uživala v radostih, ki jih prinaša ljubeč spolni odnos," pravi strokovnjakinja za spolnost in lastnica erotične trgovine Red Shop Nada Kriviokapić Črešnik

Svetuje, da ženska, kljub temu, da postane mama, ne sme povsem pozabiti na svojega moškega: "Ženske se po porodu moškim pogostno ne posvečajo več ali jih celo ignorirajo. Mamice, nikar se ne bojte pustiti novorojenčka pri babici ali si priskrbeti drugo varstvo." 

Prav tako pa je spolnost pomembna in priporočljiva tudi v času nosečnosti. "Že pred porodom se priporoča, naj bodo bodoče mamice spolno aktivne praktično do zadnjega dne, saj sperma poskrbi za boljši, hitrejši oziroma lažji porod," še dodaja Krivokapićeva. 

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:11 21. Avgust 2016.

    Res prava strokovnjakinja za prodajo elektromotorjev, čeprav ni električar. Novinar ki njo spašuje tudi ni čisto svoj.

  • 19:14 21. Avgust 2016.

    O tem ženskem vsiljevanju in razkazovanju nosečniških trebuhov pa nobene? Ah , prava "strokovnjakinja." Zdaj pa ti ostanejo Ana Fetiš …

  • 18:37 21. Avgust 2016.

    Jaz sem moji že 1 dan po porodu naslednjega zaplodil.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.