Seks pomaga zdravju in lepoti

Foto: Žurnal24 Telo je ljubezni hvaležno.
Seks blagodejno vpliva na zdravje, pripomore pa tudi k lepoti. Sperma zmehča kožo in izboljšuje razpoloženje, seks pa pomaga blažiti bolečino in pripomore k boljšemu spancu.
Oglej si celoten članek

Ko so Playboyevo lepotičko Kendro Wilkinson vprašali, kako to, da žari in lebdi pol metra nad zemljo, je odgovorila: ''Vse je posledica odličnega seksa! In to veliko seksa!'' Seveda bi drugačen odgovor od zajčice težko pričakovali, pa vendar ima prav. Urejeno seksualno življenje zares prinaša veliko koristi:

  • Sperma mehča kožo. Spermiji niso samo za oploditev, ampak lahko koristijo tudi koži. Norveško podjetje Bioforskining sintetizira spermo in jo prodaja Američanom, ki jo uporabljajo v različnih pripravkih za obraz. Lahko pa jo seveda dobite tudi brezplačno.
  • Sperma izboljšuje razpoloženje. Ženske, ki ne uporabljajo kondomov in imajo neposreden stik s spermo, so manj depresivne. K temu vsekakor pripomore tudi to, da so verjetno v stabilnih partnerskih odnosih. Znanstveniki poudarjajo, da spermiji vsebujejo hormona testosteron in estrogen, ki se sproščata v ženski krvni obtok še dolgo časa po ejakulaciji, kar prav tako vpliva na dobro razpoloženje.
  • Seks spodbuja obtok. Znojenje in zahtevni položaji pri seksu lahko spominjajo na telovadbo. To ni tako daleč od resnice, glede na to, da je seks tudi nekakšna oblika vadbe. Med seksom se poveča srčni utrip, kri pa hitreje kroži po telesu, s čimer se iz telesa izločajo škodljivi toksini. Zato imate po seksu zdravo barvo kože.
  • Seks blaži bolečino. Glavobol in bolečina v hrbtu in ramenih ne bi več smela biti izgovor, da se izogibate posteljnim radostim. Med seksom se namreč sproščajo endorfini in oksitocini, ki blagodejno delujejo na organizem in zmanjšujejo bolečino. Prav tako so odgovorni za boljše počutje.
  • Seks pomaga pri spancu. Kdor veselo seksa, spi dlje in bolj kakovostno. Zaradi oksitocina se organizem lažje sprosti, spanec pa je boljši.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.